Band

Peter Mul is een echte ‘Zydeco Junkie’: hij heeft zijn hart verpand aan Zydeco, en reisde af naar het diepe zuiden van de Verenigde Staten, Lafayette in Louisiana, om muziek te maken met een aantal van zijn helden. Peter heeft onder andere met de bands Check Out The Zydeco en Zydeco Soul Fever gespeeld op talloze podia in Nederland, België en Duitsland.

Drummer Bill Honing is van alle markten thuis. Hij speelde onder andere Dance Classics met Roel and the Gang, Rock met Hot Issue, Covers met Hot Leggs, hij begeleidde Julia Loco in de band Cheyenne en speelde in talloze andere bands. Naast zijn liveoptredens doet Bill studiowerk en heeft hij zijn eigen drumpraktijk. Als invaller bij Zydeco Soul Fever werd hij gegrepen door de zydeco-groove uit Louisiana.

Samen met Peter Kummer op bas vormt Bill de ijzersterke ritmesectie van Zydeco La Louisiane met ongelooflijk veel spelplezier en een weergaloze dynamiek. Ook Peter Kummer is een muzikale alleskunner: Pop, Jazz, Rock, Soul en Funk, hij draait er zijn hand niet voor om in bands als The Chaingang, Bitches Brew, Suzy and the Rangers en het Paul van den Belt Quintet. Maar zydeco heeft ook zijn hart gestolen en de pulsende grooves van Peter smelten naadloos samen met het stuwende drumwerk van Bill.